Blogin päivittäminen on jäänyt viimeisten kuukausien aikana olemattomaksi kaiken kiireen takia :(

Paljon on tapahtunut menneen syksyn ja alkuvuoden aikana.

Uca kävi vuoden 2007 aikana yhteensä viidessä alokasluokan tokokokeessa, joista kolmesta napsahti ykkötulos ja näin ollen koulutustunnus TK1. Muutamassa näyttelyssä käytiin loppuvuodesta, ja Voittajanäyttelyyn oli tarkoitus mennä, mutta molemmat koirat saivat kennelyskän (Uca sai ensin ja paranikin siitä mutta sitten yskä teki rajumpana paluun ja Ronikin sai yskän) joten Messari jäi käymättä.

Lonkka+kyynär+selkäkuvissa ja silmäpeilauksissa käytiin elokuussa Mevetissä . Kennelliitto arvosteli kuvat seuraavasti:

 
Terveystulokset

Päiväys Kohde Tulos
26.9.2007 kyynärnivelet 1/1
26.9.2007 lonkkanivelet A/B
17.9.2007 silmät

Ei perinnöll. harmaakaihia, tulkinnanvar.
PRA, perifeerinen, ei todettu
RD, ei todettu

 

Selkäkuvia kennelliitto ei lausunut mutta kuvaava lääkäri, Per Axelsson, kertoi kuvien mukaan selän olevan terve.

Marraskuussa muutettiin omakotitaloon koko poppoo ja koirilla onkin ollut 1200 neliötä aidattua tonttia tutkittavana :) Uca pitää huolen että kukaan ohikulkija ei jää huomaamatta, jokaiselle kulkijalle pitää siis ilmoittaa että täällä pihalla vahdin minä :)

Tammikuussa käytiin Ucan kanssa Lahdessa ryhmänäyttelyssä ja NUO ER1, PU1, VSP + Sert oli tuloksena. Ucalle on nyt kertynyt kolme sertiä :)

Seuraavaksi näyttelyrintamalla suuntaamme Lappeenrantaan pääsiäisnäyttelyyn.

Tokoa ja PK-tottista ollaan treenattu (Ucalla oli parin kuukauden tauko treenaamisesta loppuvuodesta omien muutto/remonttihässäköiden takia ja tauko teki hyvää). Jäljelle mennään taas kun nämä vähäiset lumet sulaa pois.

Vetohiihtotreeneissä Uca on käynyt tänä talvena yht. 5 kertaa joista ensimmäiset 3 kertaa oli melkoista kaaosta. Uca pelkäsi suksia eikä uskaltanut vetää vaan juoksi joko ladun sivussa tai ei uskaltanut liikkua ollenkaan. Toissa kerralla minä en päässyt ollenkaan mukaan treeneihin, ja Uca yllättikin positiivisesti. Uca oli ymmärtänyt mikä on vetohiihdon tarkoitus ja oli vetänyt koko 2,5 kilometrin lenkin "tukka putkella" :)

Eilen kävimme taas vetotreeneissä ja minä saavuin näkösälle vasta sitten kun Uca oli poistunut lähtösuoralta. Uca oli vetänyt taas sata lasissa koko lenkin. Suksipelosta ei ollut enää tietoakaan vaikka Sami kaatui kerran suksien kanssa ladun viereen. Pikkumiehelle on syttynyt into vetohiihtoa kohtaan :)

Tämän vuoden tavoitteina olisi ainakin JK1-koulutustunnus + tokokokeissa olisi tarkoitus käydä. 

Katsotaan nyt, mitä tuleman pitää :)

-Henna ja pian kaksi vuotias Uca-