Sain vähän kommenttia että kannattais päivittää vähän useammin tätä blogia, kiitos Kirsi :)
Eipä siis muuta kuin tuumasta toimeen!
Viimeisin kirjaus onkin helmikuulta 2008 joten johan on aikakin, lokakuuta kun jo mennään...

Ucan kanssa pyörähdettiin taas Viron voittajanäyttelyssä 01.06.2008. Reissuun lähdettiin asenteella "tulee mitä tulee" ja kappas, Uca olikin AVO ER1, PU1,  SERT, CACIB, VSP ja ESTV -08! Ei siis huono reissu sittenkään!

Menneen kevään, kesän ja alkusyksyn aikana on tapahtunut paljon!
Ucan kanssa startattiin ensimmäinen PK-kisa (lukuunottamatta BH-koetta joka suoritettiin jo kesällä 2007) jäljellä 24.05.2008 Kouvolassa. Pisteitä Ucalle tarttui 81 tottiksesta ja 176 maastosta.  Tuloksena JK2 kakkostuloksella. Pisteet olivat aikalailla sitä mitä odotinkin. Tottis kun oli vielä vaiheessa ja Ucahan reagoi ampumisiin väistämällä (eipä tullut mieleen että ampumisia vois treenata, tyhmä minä). Ja Ucahan suoritti myös paikalla makuun sijasta paikallaan istumisen :) Myös muita pieniä (ja vähän suurempiakin) virheitä suorituksen aikana sattui.
Tottis suoritettin maasto-osuuden jälkeen, joten suurin puhti Ucan tekemisestä oli poissa senkin takia. Ucan kanssa kun ei olut treenattu noin pitkäkestoisia treenejä.

Seuraava jälkikoe (AVO) olikin sitten kesäkuun lopussa (kaupunkiottelu Haukkulaaksossa Taipalsaarella) 29.06.2008. Joukkueeseemme kuului Tuula Hietanen ja bpkgu Frank, Saidi Nikkanen ja clk Apu.
Tässäkin kokeessa maasto oli ensin, ja tottis viimeiseksi. Nyt Uca pysyi paikallamakuussa kokoajan maassa. Vahingosta viisastuneena treenasimme ampumisia ja nyt Uca ei reagoinut laukauksiin yhtä voimakkaasti. Vähän kuitenkin :) Noudot sen sijaan menivät niin päin persettä kuin olla ja voi. Tasamaanouto suht ok, mutta hyppy- ja estenouto... voi voi voi... Uca kyllä hyppäsi satasen mutta varovasti kiersi esteen ja tiputti kapulan n. metrin päähän minusta ilmeellä "ota kapulas". A-esteellä menosuunnassa kiipesi yli mutta kiersi takaisin, luovutti kuitenkin ilman pudotusta.

Tästä kokeesta pisteet 79 tottis ja 173 maasto = JK2 kakkostuloksella. Eli melko samoissa pisteissä mentiin kuin ALO-kisassa.
Ucasta tuli samassa kokeessa sekä FIN että EST MVA!

Avoimen luokan jälkikokeen jälkeen päätin että seuraaviin jälkikokeisiin lähdetään vasta aikaisintaan ensi vuonna, antaa koiran kasvaa ja treenaillaan nouto + hypyt kondikseen.

Ucalle on nyt ampuiltu niin 6-millisellä kuin 9-milliselläkin. Ampumisia ei ole liitetty seuraamisiin vielä. Kentällä ollaan seisoskeltu, syöty, heitelty palloa kun joku ampuu, eikä reagointia ole ollut. Eli paukkuaraksi en Ucaa sanoisi, ennemminkin laukauskokemattomuuden piikkiin laittaisin nuo reagoimiset kokeissa.

Kesälomareissulla käytiin Samin ja Ucan kanssa Pohjois-Karjalassa Herajärven kierroksella (40 km patikkareissu).  Kahdessa päivässä reissattiin koko patikkareissu ja Uca jaksoi koko reissun hienosti! Roni rottweiler jäi siskolleni hoitoon, Roni ei olisi jaksanut kävellä tätä reissua (kyse ei ole huonosta kunnosta vaan leikatusta ristisiteestä).

Uca ukko-Kolin huipulla
1986983.jpg

Lisää kuvia löytyy osoitteesta
http://picasaweb.google.com/karvaisetkuonot/HerajRvenKierros#

Lupauduin Ucan kanssa rotutokomestiksiin jotka järjestettiin Kirkkonummella 14.09.2008.
Ainoana tavoitteenani oli saada Uca pysymään paikallamakuussa maassa (Ucalla on ollut tapana nousta istumaan) ja tämä tavoite täyttyi täyden kympin suorituksella.
Suoritus meni seuraamisen ja jäävien liikkeiden osalta ok. Luoksetulossa Uca olisi saanut pysähtyä vieläkin nopeammin, kaukokäskyissä suoritti vain kaksi liikettä (maasta istumaan ja takaisin maahan), noudossa sählättiin (Uca kerää uskomatonta intoa noutoliikkeeseen --> luovutus sekä sivulle siirtyminen kärsii, palaan tähän myöhemmin) ja hyppyliikkeessä Uca hyppäsi käskystä mutta tuli samantien takaisin sivulle. Pisteet 155, 2-tulos.
Black Master's joukkue, johon kuului Uca, BM Jazzy-Fame "Jaffa",  BM Extreme-Idylle "Jedi" ja  BM Quaint Quester
"Kiira" sijoittui joukkuekisassa kakkoseksi!

Seuraavat tokokisat olivat Nastolassa 21.09.2008.
Paikallamakuussa Uca jäi jo luovutuksessa huonoon asentoon (etujalat liki kropan alla) ja tämä kostautui, Uca nousi istumaan n. 1,5 minuutin kohdalla, mutta istui hievahtamatta loppuun asti. Paikallamakuusta saatiin 7.
Muut liikkeet Uca suoritti upeasti. Intoa oli juuri sopivasti, ja tuomari Tommi Varis kehuikin että tässä esitetään erinomaista koulutustasoa.
Kaikki muut liikkeet olivat 9-10 välillä, kaukokäskyt 8,5 (koira saisi suorittaa vieläkin nopeammin).
Kokonaispisteiksi kaapattiin 175,5, 1-tulos ja kisan kakkonen!

Kolmannet tokokokeet kisattiin Orimattilassa 05.10.2008.
Tämä oli ns. katastrofikisa. Paikallamakuusta saatiin kymppi mutta voi armias niitä muita liikkeitä. Uca oli koko suorituksen ajan kuin ylipumpattu ilmapallo joka räjähtäisi hetkellä millä hyvänsä. Noh, räjähdyshän sitten tapahtui noutoliikkeessä. Uca maastoutui jo kapulan lentässä, haki innokkaasti kapulan, ei meinannut irroittaa ja suoritti sivullesiirtymisen omine päineen hyppien ja riekkuen. Voi elämä...

"Räjähdys" näkyi myös hyppyliikkeessä jossa Uca suoritti hyppyliikkeen ennen käskynsaantia. Liikkeenohjaaja kysyi: "Onko ohjaaja valmis?" johon vastasin "Kyllä" ja sitten Uca hyppäsi. Puhdas, täysin turha, nolla.

Pisteitä tästä sirkusshowsta kertyi 130,5, 3-tulos.

Kerroin tuolla jo aiemmin innokkaista noudoista. Nyt Ucan kanssa ollaan treenattu noutoa hyyyyvin rauhallisin käskyin eikä Ucaa nostateta ennen treenejä koska Uca näyttää nostattavansa itseään ihan tarpeeksi. Toistaiseksi nämä ovat tuottaneet hyvää tulosta ja toivotaan että seuraavissa tokokokeissa ei saada samanlaista showta aikaiseksi kuin Orimattilassa...

Muutamia VOI-luokan liikkeitä ollaan jo vähän treenailtu, kuten ruutua ja tunnaria, mutta näissä ollaan vielä alkuvaiheessa. Talven aikana hioskellaan sitten niitäkin, josko ensivuonna sitten VOI-luokkaan lähtisi yrittämään...

Seuraavat AVO-luokan tokokokeet olisi 26.10.2008 Lappeenrannassa. Tätä tokokoetta ei ole tarkoitus möhliä joten treenata täytyy kovasti :)

Lauantaina 18.10.2008 Ucalla on luonnetesti Nurmijärvellä. Samassa luonnetestissä on myös Ucan sisarukset: Zippo-veli ja Uti-sisko. Hauska nähdä heitäkin ja heidän suoritukset.

Kirjoittelen kyllä luonnetestistä jälkeenpäin.


Että sellaista tänne meille on kuulunut. Päivät kuluu koirien kanssa puuhastellessa ja Ucaa treenatessa :)