Lauantaina 16.06.2007 suuntasin kaverini Sirpan ja Ucan kanssa Repoveden kansallispuistoon joka sijaitsee Kymenlaaksossa, Pohjois-Valkealassa ( http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=367 ). Roni jäi puoliskon ja Sirpan narttukoiran, Neten, kanssa kotiin (Roni ja Nette ovat molemmat hieman "jalkapuolia" joten eivät olisi jaksaneet kävellä pitkää matkaa metsässä).

676032.jpg

Suuntasimme Tervajärven paikoitusalueelta Tukkiniemen leirintäpaikalle (kävelymatkaa tuli nelisen kilometriä). Leirintäpaikalla ei ollut muita retkeilijöitä kuin me kolme. Uca pyydysteli lentäviä hyönteisiä, ihmetteli kalojen pomppimista vedessä ja nautiskeli iltapalaksi makaronia ja lihapullakastiketta, melko luksusta :)

Tällainen oli meidän leiriytymis/yöpymispaikka

676010.jpg

Uca patsastelee rantakalliolla lauantai-iltana.

676001.jpg

Yön nukuimme teltassa ja Ucakin nukkui hienosti.

676052.jpg

Sunnuntaiaamuna Uca ihmetteli rantavedessä ollutta sorsaemoa poikineen, piti vähän komennella Ucaa ettei lähde sorsajahtiin.

Aamupalan jälkeen pakkasimme tavarat ja lähdimme kohti Kuutinkanavaa ja pienen lepotauon jälkeen jatkoimme matkaa kohti Lapinsalmea (paikka on kuuluisa riippusillastaan). Lapinsalmella viivyttiin ruoka- ja kahvitauon verran. Uca kävi myös kokeilemassa riippusiltaa, joka olikin melkoisen jännittävää. Uca kuitenkin uskalsi kävellä riippusillan edestakaisin minun takanani. Pääasia että uskalsi kuitenkin kävellä. 

676030.jpg

Lapinsalmelta jatkoimme matkaa kohti Tervajärven pysäköintialuetta. Matkaa sunnuntaipäivälle karttui liki 10 km. Onneksi keli oli melko suosiollinen, lämpötila oli vajaassa 20 asteessa ja taivas hieman pilvessä joten jaksoi hyvin kävellä niin ihmiset kuin koirakin.

Tänä kesänä täytyy kyllä toistamiseenkin päästä metsäreissulle!